Tips och information

Bra däck, en viktg säkerhet
» Läs mer

Krav vid byte av däck & fälg
» Läs mer

Lågt lufttryck i däcken innebär
» Läs mer

Tillverkningsdatum
» Läs mer

Hur vet man däckets storlek
» Läs mer

Mönsterdjup, vad säger lagen?
» Läs mer

 

Anslutna klubbar:

  

 


Tips/information

Under denna rubrik har vi samlat läsvärd information om fälgar och däck.

Fälgar
Fälgar finns i många olika storlekar och varianter, de görs i stål, aluminium, magnesium, kolfiber mm. Det vanligaste är dock stålfälgar, som fyller sin funktion på fordonet men för det mesta ser ganska tråkiga ut. Något som är mycket roligare är aluminumfälgar. Vill man förändra sin bils utseende är fälgarna ett enkelt men mycket effektivt sätt att få en tuffare, mer personlig och annorlunda bil.

Men med aluminiumfälgar får man inte bara en snyggare bil. De inverkar positivt på bensinförbrukning, vridstyvhet, acceleration och bromsverkan mm. Dessa erfarenheter kommer bl.a. från motorsporten där man använder aluminium och även starkare och betydligt dyrare magnesium och kolfiberfälgar.

Däck
I Sverige finns ca: 80 olika däckvarumärken och det säljs ca: 5 miljoner personbilsdäck om året. Vi säljer inte alla dessa fabrikat men har ett mycket stort utbud av personbilsdäck med kända varumärken som Michelin, Continental, Nokian, Gislaved, Uniroyal, BF Goodrich,Cooper, Falken mm. Självklart har vi även lågprisalternativ som t.ex. Sportiva och Barum. Vi säljer även regummerade däck av kända varumärken som Elite och AGI.
Nu har vi radat upp en hel del olika sorter och vi förstår att det ibland som kund kan vara svårt att välja. Hör gärna av dig till oss så kan vi tillsammans leta fram vad som passar dig bäst. För ytterligare teknisk information kan du även klicka dig vidare till olika artiklar i vänstermenyn.
 
 
 
  

 

 

 


Hjulbolaget.se     Tel 0150 - 48 99 53     info@hjulbolaget.se
Copyright © 2008-2019 Hjulbolaget - alla rättigheter förbehållna